katja billboard bieb kleinKatja Linders is een van de ambassadeurs van de 100-jarige Bibliotheek Gelderland Zuid. Vanwege het jubileum werden er herinneringen aan de Nijmeegse bieb gevraagd. Uit de vele inzendingen zijn er negen mensen tot ambassadeur gekozen.

“Mijn hoofd is vol, de wereld druk. Gehaast en met een frons in mijn hoofd stap ik de bieb binnen. De stille bieb, waar een deken van rust over me heen valt. Ik pak een tijdschrift en ga zitten. Ik lees wat, kijk om me heen, hoor in de verte een flard van een gesprek, mijmer wat in het rond en lees weer verder. Indrukken bezinken, ideeën komen tot leven en antwoorden komen tot me.”

Alle ambassadeurs verschijnen met een interview en foto in het speciale jubileumboek, er komen door heel Nijmegen heen billboards te hangen met de ambassadeurs en enkele, waaronder Katja, worden tijdens de talkshow van het jubileumfeest op 28 maart geïnterviewd door Hanneke Groenteman.

Bekijk hier de site van 100jaarbieb.nl
Lees hier Katja’s blog over haar ambassadeurschap.