Bikey winnaar Fiets Film Nacht!

Bikey en bokaalDe korte stopmotion film Bikey van filmmaker Leonie van den Schoor en ontwerper Jet de Bruijn, is door de jury uitgeroepen als winnaar van de Fiets Film Nacht 2016. De film laat de avonturen zien die het zadellampje Bikey beleeft op zijn tocht door het Arnhemse Spijkerkwartier. De jury sprak van een origineel staaltje filmkunst en vond dat de aandoenlijke Bikey je echt meeneemt in zijn wereld.

 

Als beloning gaat Bikey ‘on tour’ in tien Gelderse filmhuizen als onderdeel van de Cinema al Giro. Hij is te zien in onder andere Arnhem, Doetinchem, Wageningen en Apeldoorn. In Nijmegen is de film op het grote doek te zien op vrijdag 6 mei tijdens een speciale openluchtvertoning op het Mariënburgplein bij Lux. Ook wordt het filmpje in het buitenland vertoond tijdens het festival I Bike Budapest.

 

Kijk via deze link naar de avonturen van het stoere zadellampje.

 

Kijk verder op www.stukproducties.nl bij ‘actueel’.