ketermayaDe documentaire over een Syrisch vluchtelingenkamp in Libanon, waar Leonie van den Schoor afgelopen najaar camera- en edit-werk voor heeft gedaan, is klaar.
Vanuit het perspectief van drie kinderen laat regisseur Lucas Jedrzejak zien hoe Syrische families er het beste van proberen te maken in een kleinschalig vluchtelingenkamp in het zuiden van Libanon.
Afgelopen zondag is ‘Ketermaya’ in première gegaan tijdens het East End Film Festival in Londen. Het leuke is dat Bara’a, een van de kinderen die ze hebben gefilmd, het gezicht is geworden van het hele tiendaagse festival. Ze is nu te zien op allerlei billboards en een bijlage van The Guardian!
De documentaire is misschien eind dit jaar in Nederland te zien tijdens het IDFA.
Kijk voor meer informatie over Leonie van den Schoor op de site van Stuk Producties.