Twee prijzen in één week. Ketermaya, de documentaire waaraan Leonie van den Schoor samen met regisseur Lucas Jedrzejak meewerkte, viel eind januari op twee filmfestivals in de prijzen. Op het Peloponessos-Kalamata Doc Fest in Griekenland kreeg de film de publieksprijs voor beste internationale documentaire. Twee dagen eerder werd Ketermaya uitgeroepen tot beste lange documentaire door de kinderjury van het Diritti a Todi filmfestival in Italië.

Ketermaya is een film over het dagelijks leven van Syrische kinderen in een vluchtelingenkamp in Libanon. Na vertoning van de film gingen Italiaanse scholieren via Skype in gesprek met hun Syrische leeftijdsgenoten in het vluchtelingenkamp. En ook het publiek in Kalamata had via een Skype-verbinding contact met de kinderen van Ketermaya.

Dit jaar tourt de documentaire nog langs filmfestivals in Belfast, Moskou, Servië en Polen. De trailer van Ketermaya is te zien op https://vimeo.com/192356677