Het werk van Yette Rohde bestaat uit schilderijen, foto’s, grafiek, tekeningen en combinaties hiervan.
Dit werk is regelmatig te zien op verschillende exposities in Nederland.
Het overkoepelende thema in het werk van Yette Rohde is de verwondering over het vanzelfsprekende. Ze zoomt in op ogenschijnlijk onbelangrijke dingen die bijzonder worden als ze in beelden gevangen worden.

Yette werkt graag samen met kunstenaars uit andere disciplines. Omdat zij niet alleen in haar autonome werk, maar ook in de uitwisseling van verschillende kunstdisciplines, de synergie van verschillende technieken zoekt.

 

Atelier Yette Rohde

 

Samen met Vitamiem maakt Yette beeldende mimevoorstellingen. Deze samenwerking is ontstaan uit de fascinatie voor het combineren van verschillende media. De feel-good voorstellingen van Vitamiem hebben een sociaal geëngageerd karakter en worden gespeeld op festivals, scholen en in bibliotheken.

Yette Rohde werkt fulltime als beeldend kunstenaar in Nijmegen en geeft teken-, schilder- en grafieklessen in eigen atelier. Ook schildert zij portretten in opdracht.

Yette studeerde in 2009 af aan de afdeling Fine Art op de Artez te Arnhem en in 2001 aan de HAN voor Creatieve Therapie Beeldend

Meer informatie www.yetterohde.nl