1979

De geschiedenis van de Vrouwenschool begint, in 1979, in een oud schoolgebouw aan de Gerard Noodtstraat in Nijmegen. Een groep vrouwen kraakt het gebouw en de naam Vrouwenschool ontstaat.

In die periode speelt de Vrouwenschool een grote rol in de vrouwenbeweging. Het pand wordt gebruikt voor acties en vergaderingen. Later verandert het woonwerkpand, er komen woonruimtes en ruimtes voor verschillende activiteiten zoals een blijf van mijn lijf-groep, een muziekkelder, een fietswerkplaats een vrouwenzeefdrukkerij en nog een aantal wisselende groepen.

1987

In 1987 wordt de Stichting Vrouwenschool opgericht en richt zich op het behouden van de Vrouwenschool als woonwerkpand. De gemeente heeft echter in die tijd andere plannen met het pand in de Gerard Noodtstraat.

Na een tijd van acties en onzekerheid besluit de gemeente het voormalig Dominicanessenklooster aan de Dominicanenstraat beschikbaar te stellen. Het pand  moet nog verbouwd worden en tot die tijd gaan de activiteiten van de vrouwenschool door in een oud kloosterpand aan de Wolfkuilseweg.

1993

In 1993 wordt het pand aan de Gerard Noodtstraat gesloopt. Tegelijkertijd wordt er een nieuw beleid uitgestippeld voor de nieuwe Vrouwenschool in het nieuwe pand aan de Dominicanenstraat. Er worden bewoners en vrouwen voor de werkruimtes geworven.

1994

In 1994 wordt Vereniging de Vrouwenschool opgericht en in 1997 komt het pand officieel in eigendom van de vereniging. Op 7 maart vindt er een open dag, receptie en feest plaats om de aankoop te vieren. Het feest duurt tot 8 maart: Internationale Vrouwendag.

2010

In 2010 wordt het 30 jarig bestaan gevierd met een historische vrouwenschoolwandeling en een feest / reünie.

2019

In 2019 bestaat de Vrouwenschool 40 jaar en zitten we 25 jaar in ons pand op de Dominicanenstraat. We vieren dit in besloten kring met leden en oud-leden in onze mooie tuin. We zijn erg trots op wat we neergezet hebben in al die jaren!

Nu

De Vrouwenschool is een plek waar actief wordt gewoond en gewerkt. In de loop der jaren wordt er van alles georganiseerd door de leden: open tuindagen, allerlei feesten, filmavonden, een wijnproeverij, een rommelmarkt etc.