Sinds medio 2022 werkt Amsterdam Alternative aan een webdocu over collectief eigendom. Deze webdocu is een online project, gelanceerd op www.collectiefeigendom.nl.
 
Diverse mensen en organisaties die werken met collectieve eigendomsconstructies in beeld zijn gebracht. Onderwerpen als gemeengoed, kraken, activisme, rentmeestereigendom, regeneratie, collectiviteit, natuurrechten zijn onderzocht.
 
Geportretteerde organisaties zijn: Kapitaloceen, Lenteland, OT301, OCCII, Het Domijn, BuyWorld, CLT H-buurt, Bajesdorp, De Warren, Voedselpark Amsterdam, Grond van Bestaan, De Nieuwe Meent, WBVG, Vrijcoop, Ecodorp Boekel, De Bonte Hulst, De Vrouwenschool, Ons Nieuwe Hof, Rotterdams Woonnootschap e.a.
 
Zaterdag 30 september is de lancering in OT301 in Amsterdam.
De webdocu is vanaf 30 september te bekijken op www.collectiefeigendom.nl